Hvordan finne de beste tilbudene på gamingmus

Det et ingen hemmelighet at en gamingmus kan utgjøre en stor forskjell for spillet ditt. Det kan forbedre din presisjon, hjelpe deg med å lande det vanskelige hodeskuddet, eller bare flytte markøren raskt, nøyaktig og effektivt. Og når det gjelder alle PC-oppgraderingene, er er nok en av de rimeligste måtene å forbedre spillopplevelsen din på.

Vi alle er forskjellige, og noen foretrekker gamepad eller en kontroller, noen mener at tastatur og mus er det beste valget. Vi mener at det er en kamp som aldri vil ha en vinner, kun fordi ulike spill fungerer bedre med mus og noen med gamepad.

Generelt, vil gamingmus gi deg den nødvendige nøyaktigheten og hastigheten som ofte kreves for beste resultater i et spill. Da mener vi spesielt førstepersonskytespill, hvor nøyaktigheten og reflekser er nøkkelen til en seier.

Generelt sagt er gamingmus en god investering, men det finnes store forskjeller i kvalitet, funksjoner og design. Hvilket passer deg avhenger som regel på typer spill du foretrekker. Den beste musen for MOBA-spillere vil for eksempel være noe helt annet enn den beste musen CSGO-spiller kan bruke.

Valg er uendelige, vil du ha en kablet eller trådløs gamingmus, en som er lett eller en som er tung eller en mus med et dusin programmerbare knapper? Det vil garantert finnes det en mus som passer for deg og dine behov. Du må bare å vite hvor du skal lete.

Selvfølgelig, hvis du kjøper en ny gamingmus, vil du koble den til det beste spilltastaturet. På ReviewsBird har vi alle anmeldelsene du trenger for å ta en informert beslutning.

Hvorfor bør jeg velge en gamingmus fremfor den gjennomsnittlige optiske musen?

Om du planlegger å ta gaming på alvor og er klar til å konkurrere med andre spillere, er dette ikke et vanskelig spørsmål å svare på. Det er helt sikkert at du minst en gang i livet ditt har opplevd at de du spiller med er mye flinkere og lurte på hvorfor det var slikt. Grunnen er ikke alltid juks, ja noen spillere jukser, men ofte handler alt om praksis og forbedring over tid samt riktig utstyr, som ordentlig gamingmus.

La oss likevel svare på spørsmålet, det er ganske enkelt. Sensorene på gamingmus designet for å reagere raskere og mer nøyaktig enn enhver vanlig mus kan klare. Takket være utjevning og akselerasjon, vil du kunne holde deg akkurat der du ønsker. Du kan også få mye mer ut av en gaming mus enn de vanlige på grunn av deres programmerbare knapper og allsidighet. Du har nok sett gamingmus med mange ulike ekstra knapper, alle de kan tilpasset etter dine behov og få funksjoner du ønsker å bruke.

Er en trådløs mus bra for spilling?

Dette er et spørsmål som vi mener ikke kan gi et klart svar. Det vil alltid finnes noen som foretrekker det, men vi ser det er flere ulemper enn fordeler dessverre. La oss se på fordelene først og først og fremst har vi friheten en trådløs enhet gir. Ja, det er greit å slippe kabler, spesielt om det blir upraktisk for enkelte spilloppsett. Et annet fordel er rettet mot de som foretrekker bærbar gaming-pc. Med tanke på at slike maskiner blir ofte flyttet på og du kan sitte hvor som helst, selv på badet og game, kanskje en trådløs gamingmus er noe for deg.

Nå som vi er ferdige med fordeler, er det på tide å snakke om ulemper. Som regel, er ikke trådløse gamingmus så populære, på grunn av tilkoblingen. Den gir dessverre lengre ventetid, altså responsid i forholdt til kablet tilkobling. Dette kan føre til at forsinkelser kan oppstå på jevning basis i spillene. Dette er derfor en av hovedgrunnene til at slike mus ikke passer godt med konkurransedyktige online spill.

Hvorvidt denne ulempen er viktig for deg eller ikke er egentlig opp til deg. Profesjonelle spillere har testet begge alternativene, og ikke alltid merker noe forskjell. Moderne trådløse alternativer er skapt til å kunne redusere denne forsinkelsen, men da snakker vi om de dyrere modellene.

Sist, men ikke minst, trådløs mus må lades. Det var kanskje ganske åpenbart, men det er lurt å ta dette med i vurderingen. De fleste modellene kan fortsatt brukes samtidig som de lades opp, men tenk på den dagen du er midt i en online kamp og gamingmusa begynner å reagere dårlig og kabelen har rotet seg bort.

Hva bør jeg se etter i en gamingmus?

Hva annet er viktig å ta med i vurderingen ved kjøp av ny gamingmus? Vi mener at prioriteten din bør være å finne en som er passer godt til hånden din. Ute på markedet finnes det mange størrelser, former og vekter du kan vurdere. Du kan ha den flotteste musen med de mest praktiske knappene, men hvis den ikke er behagelig for deg, vil den dessverre ikke være det beste valget. Fokuser i stedet på å finne en mus med den ideelle formen og vekten, og selvfølgelig en som passer din stil.

Profesjonelle spillere anbefaler oftest lettere og enklere mus med få knapper. Lettere mus sliter mindre på håndleddet ditt og glir jevnt over musematten, selv ved høye hastigheter og bruk over lang tid. Det sies alt under 100 gram er generelt ideelt for en god konkurransemus. Det skal likevel også sies at det er viktig at vekten føles naturlig i hånda.

Hvordan tester vi gamingmus?

Over tiden har vi brukt nok gamingmus til å ha en god følelse for hvilke vi foretrekker. Og for de som jobber med design er det viktig å prioritere kvalitet, knappeplassering og form. Den vanskelige delen av å teste spillmus er nok å analysere den andre delen av ligningen: sporingsytelse, jitter, vinkellåsing, akselerasjon og hastighet på perfekt kontroll og bestemme hvordan hvert av disse aspektene påvirker opplevelsen av å bruke en mus.

For å være helt ærlig, er det nok ingen tydelig svar på hvilket gamingmus er best, det er opp til hvert enkelt av oss til å bestemme. Vi har alle ulike behov, prioriterer, vi spiller ulike spill og setter pris på ulike funksjoner. Om du vil, kan du selv utføre en test ved hjelp av applikasjonen som heter Mouse Tester.

Mange der ute ser seg rundt i forskjellige nettbutikker for gamingmus, gamingheadset, gamingbord, etc. Husk alltid å lese anmeldelser før du kjøper.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre