Hvordan finne de beste tilbudene på gamingmus

Hvordan finne de beste tilbudene på gamingmus
Nettbutikker

En gamingmus kan utgjøre en stor forskjell for spillet ditt. Det kan endre K / D-forholdet i din favør, hjelpe deg med å lande et hodeskudd, eller bare flytte markøren. Og når det gjelder PC-oppgraderingene, er dette en av de rimeligste måtene å forbedre spillopplevelsen din på.

I den store debatten om gamepad vs. keyboard og mus vinner den dynamiske duoen nesten alltid. Hastigheten og nøyaktigheten er uovertruffen, spesielt i førstepersonsskytespill, der reflekser og nøyaktighet er nøkkelen.

Så en gaming mus er en god investering, men finnes store forskjeller i kvalitet, funksjoner og design. Den beste musen for MOBA-spillere vil for eksempel være forskjellig fra den beste lette musen som en CSGO-spiller kan bruke. Enten du leter etter en kablet eller trådløs gamingmus, en lett eller tung mus eller en mus med et dusin programmerbare knapper, finnes det en mus som passer for deg. Du må bare å vite hvor du skal lete.

Selvfølgelig, hvis du kjøper en ny gamingmus, vil du koble den til det beste spilltastaturet. På ReviewsBird har vi alle anmeldelsene du trenger for å ta en informert beslutning.

Hvorfor bør jeg velge en gamingmus fremfor den gjennomsnittlige optiske musen?

For det første er sensorene på gamingmus designet for å reagere raskere og mer nøyaktig. Takket være utjevning og akselerasjon, vil du kunne holde deg akkurat der du ønsker. Gamingmus er mer tilgjengelige enn tradisjonelle mus på grunn av deres programmerbare knapper og allsidighet.

Er en trådløs mus bra for spilling?

Tidligere var svaret alltid nei. Mens den trådløse tilkoblingen var praktisk, la den til ventetid sammenlignet med en kablet tilkobling, noe som betydde at inngangsforsinkelser oppstod på jevnlig bases i spillene. Som en påminnelse anses dette også som en "veldig dårlig ting" i konkurransedyktige online spill.

Moderne trådløse grensesnitt, spesielt de trådløse tilkoblingene på 2,4 GHz, har ingen merkbar forskjell i ventetid sammenlignet med en standard kablet tilkobling. Blinde tester ble utført med profesjonelle spillere ved hjelp av kablede og trådløse mus, og hvis de mest følsomme spillerne ikke merker forskjellen, er vi sikre på at du heller ikke vil gjøre det.

Bluetooth-tilkoblinger kan imidlertid fortsatt forårsake uønskede inngangsforsinkelser i en spillsituasjon, så det er best å unngå det. Med moderne trådløse gamingmus brukes Bluetooth bare som et strømsparende sikkerhetskopieringsalternativ.

Hva bør jeg se etter i en gamingmus?

Når du skal velge en mus, bør prioriteten din være å finne en som er passer godt til hånden din. Det finnes mange størrelser, former og vekter du bør vurdere. Du kan ha den flotteste musen med de mest praktiske knappene, men hvis den ikke er behagelig for deg, vil den ikke være det beste valget.

De siste årene har de fleste gamingmus også svært høye DPI-sensorer (eller rettere sagt KPI), så selv en billig mus vil sannsynligvis gjøre det bra. De fleste av disse sensorene kan håndtere ekstremt høye PPT-verdier på opptil 20 000 PPT, mens du realistisk sett vil spille med mye lavere følsomhet – vanligvis under 2000 PPT. Konsensus er at du ikke bør bekymre deg for mye om dette tallet. Fokuser i stedet på å finne en mus med den ideelle formen og vekten, og selvfølgelig en som passer din stil.

Profesjonelle spillere anbefaler generelt lettere, enklere mus med få knapper. Lettere mus sliter ikke på håndleddet og glir jevnt over musematten, selv ved høye hastigheter. Alt under 100 gram er generelt ideelt for konkurransemus. Det skal likevel også sies at det er viktig at vekten føles naturlig.

Hvordan tester vi gamingmus?

Vi har brukt nok gamingmus til å ha en god følelse for å bygge kvalitet, knappeplassering og form. Vår mening om disse aspektene av musedesign er selvfølgelig subjektiv, men den er også preget av sunn fornuft. Den vanskelige delen av å teste spillmus er å analysere den andre delen av ligningen: sporingsytelse, jitter, vinkellåsing, akselerasjon og hastighet på perfekt kontroll og bestemme hvordan hvert av disse aspektene påvirker opplevelsen av å bruke en mus.

For dette er applikasjoner som Mouse Tester veldig nyttige.

Akselerasjon av gamingmus

Akselerasjon er sannsynligvis det mest ondartede og mest studerte problemet med musesensorer for spill. Når en musesensor har akselerasjon, jo raskere beveger du musen, jo raskere beveger markøren seg. Dette betraktes ofte som dårlig fordi hvis du beveger musen sakte over en musematte, flyttes markøren på en annen måte enn hvis du beveger musen raskt over samme avstand. Dette fører til svingninger som kan være vanskelige å forutsi.

Perfekt kontrollhastighet eller feilfrekvens refererer til hastigheten musen kan flyttes med uten å miste sporet. De fleste gamingmus sporer ekstremt nøyaktig ved lave hastigheter, men spillere med lav KPI beveger ofte musene sine over lange avstander over musematten ved svært høye hastigheter. Ved høye hastigheter, spesielt ved høye KPI-er, kan ikke alle musesensorer opprettholde sporingsnøyaktigheten. Punktet der sensorene slutter å spore musen, varierer avhengig av nivået på KPI.

IPS måler tommer per sekund, og den effektive maksimale sporingshastigheten til en gitt sensor evalueres også. Denne må ikke forveksles med gamingskjermtypen med samme navn. Jo høyere IPS en mus har, jo bedre kan den holde tritt med raske bevegelser og opprettholde nøyaktigheten.

Løfteavstand er fortsatt et populært mål i museentusiastkretser, selv om det ikke påvirker de fleste spillere. LOD refererer til høyden en mus må løftes før sensoren slutter å oppdage overflaten. Noen spillere foretrekker en mus med svært lav løfteavstand fordi de spiller med svært lav følsomhet og ofte må løfte musen av puten for å få den i en posisjon der de kan fortsette å sveipe. Med en lav LOD vil markøren ikke bevege seg ukontrollert når musen løftes.

Mange der ute ser seg rundt i forskjellige nettbutikker for gamingmus, gamingheadset, gamingbord, etc. Husk alltid å lese anmeldelser før du kjøper.

Mer Nettbutikker