Slik fungerer det å omplassere en hund

Dessverre så kan det skje at man befinner seg i en situasjon som gjør at man ikke lenger er i stand til å ta godt nok vare på en hund og derfor må omplassere den. Dette kan skyldes mange forskjellige grunner som for eksempel flytting, allergi eller sykdom. For å sørge for at hunden får det best mulig er det viktig å gå gjennom den rette prosessen for hund omplassering.

Adoptere hund via nett

Det finnes flere annonsesider på nett der du kan finne hunder til salgs og for omplassering. Før du benytter deg av en slik nettside er det likevel viktig at du først sørger for at den er pålitelig. På ReviewsBird.no kan du finne en detaljert oversikt over nettsider og nettbutikker som er relatert til hunder og andre kjæledyr. I denne oversikten kan du også lese anmeldelser fra kunder som allerede har erfaringer med et selskap. Disse anmeldelsene vil gjøre det enkelt for deg å finne ut om et selskap har et godt eller dårlig rykte, noe som er svært verdifullt når det kommer til å velge den rette tjenesteformidleren. Dersom du er ute etter å adoptere hund eller har behov for å omplassere hund så kan en slik nettside være akkurat det du trenger. Husk bare å gjøre de riktige undersøkelsene på forhånd.

Omplasseringshunder til salgs

Dersom du er ute etter å skaffe deg hund så finnes det en rekke steder der du kan finne omplasseringshunder til salgs. Ved å velge å kjøpe en omplasseringshund i stedet for en valp fra en oppdrettsaktør så hjelper du en hund som virkelig trenger et nytt hjem. Organisasjoner som Dyrevernalliansen oppfordrer alle som ønsker å skaffe seg en hund til å velge å adoptere en omplasseringshund. Noen ønsker selvfølgelig å skaffe seg en valp slik at de kan trene opp hunden helt fra starten og sørge for at den vil passe inn i deres hverdagsliv, og omplassering av valper er faktisk vanligere enn man kanskje tror. Det er ofte nemlig i denne perioden man gjerne finner ut om en hund faktisk passer inn i hjemmet eller ikke. Noen av de mest kjente omplasseringsorganisasjonene der du kan omplasseringshunder til salgs i Norge er blant annet Dyrebeskyttelsen, Solplassen og FOD-gården.

Hvordan omplassere hund

Dersom du befinner deg i en situasjon der du har behov for å omplassere en hund så er det flere ting du kan gjøre. Først er det viktig at du tar noen bilder av hunden din slik at du kan laste opp en annonse på sider som for eksempel finn.no. Der er det viktig at du gir en detaljert beskrivelse om hunden som inneholder alt fra hvilken hunderase den er til kjønn og hundenavn. Du kan også ta kontakt med de vanlige omplasseringsorganisasjonene for å få hjelp av dem til å omplassere hunden, og de kan også ta i mot hunder som har behov for å bli omplassert omgående til de klarer å finne et nytt permanent hjem til dem.

Omplassering av valper

Mange tror gjerne at det bare er voksne hunder som trenger omplassering, men omplassering av valper er som sagt vanligere enn man kanskje tror. Det finnes for eksempel mange hunderaser som har egenskaper som eieren kanskje ikke visste eller hadde tenkt godt nok over på forhånd. Dette kan for eksempel være energinivået til valpen. Dersom man får en valp som er mye mer aktiv enn det man var forberedt på og har behov for mye mer trening så kan dette fort komme i konflikt med hverdagslivet.

Å omplassere eller adoptere hunder er en god måte å sørge for at en dyr får det livet det fortjener. Du kan også fungere som et fosterhjem for hunder som trenger et midlertidig bosted i vente på nye eiere. Dersom du ønsker å hjelpe hunder og andre dyr i en slik situasjon så kan du for eksempel ta kontakt med Dyrebeskyttelsen i Norge. Husk også på å gjøre det rette undersøkelsene om eventuelle nettsider eller selskap før du velger å benytte deg av dem. Les om andre kunder sine erfaringer for å kunne ta en informert beslutning.


Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre