Tips for å velge hundenavn til hunden din

Å velge det perfekte hundenavnet kan ofte være vanskeligere enn man tror og det er ikke sikkert at det navnet man hadde tenkt ut på forhånd faktisk passer til hunden. Her finner du en oversikt over populære og gode hundenavn og hvordan du kan gi den beste ID-merkingen til hunden din.

ID-brikke med inngravering av hundenavn

Det er svært viktig å merke hunder med både navn, adresse og telefonnummer slik at det er enkelt for andre å kontakte deg dersom de finner hunden din. En av de enkleste måtene å gjøre dette på er for eksempel med en ID-brikke som festes til hundens halsbånd. Denne kan du få inngravert med både hundenavn og telefonnummer. Det finnes mange nettbutikker som driver med denne typen tjenester der alt du trenger å gjøre er å oppgi informasjonen du ønsker inngravert for å få ID-brikken levert hjem til deg. Før du velger hvilket selskap du ønsker å benytte deg av så er det viktig at du gjør noen gode undersøkelser om dem på forhånd. Les hva tidligere kunder har å si om dem på sider som ReviewsBird.no.

Populære hundenavn til tispe

Når du skal navngi en hund så er det flere ting som er verdt å tenke over. Det er først og fremst lurt å velge et navn som er lett gjenkjennelig for hunden. Dette gjør at du gjerne burde velge et kort navn som er lett og raskt og uttale. Noen populære hundenavn til tispe er blant annet Kira, Molly, Mira, Ronja og Luna. Alle disse navnene er både korte og enkle å si noe som gjør det lettere for både deg og hunden. Dersom du er usikker på hvilket navn du burde velge så kan du også prøve å si dem høyt til hunden din for å se om den har noen ulike reaksjoner på de forskjellige navnene. Mange velger også å kalle opp hunden sin etter en berømt hund som for eksempel Laika som var den første hunden i verdensrommet.

Populære hundenavn til hann

For å forsikre deg om at et hundenavn er enkelt nok å uttale så kan du velge å gå for navn med to stavelser da disse ofte fungerer best. Korte navn gjør det også enklere når det kommer til forskjellig hundeutstyr som skal merkes med hundens navn. Det er både billigere og lettere å merke en ID-brikke eller et halsbånd med et kort navn enn med et lengre navn. Når det kommer til populære hundenavn til hann så er noen av de mest kjente for eksempel Odin, Leo, Milo, Felix og Dennis. Det finnes også flere berømte og kjente hannhunder fra forskjellige filmer og Tv-serier som mange velger å oppkalle hunden sin etter. Noen eksempler på dette er blant annet Lassie, Rex og Båtsman.

Spesielle hundenavn

Dersom du ønsker et unikt navn til hunden din så finnes det også flere spesielle hundenavn å velge mellom. Det har også blitt vanlig å kalle opp hunder etter kjente dyr eller figurer fra tegneserier og lignende. Noen eksempler på slike navn er Simba fra filmen Løvenes Konge, Baghera eller Baloo fra Jungelboken eller Sebastian fra Den Lille Havfruen. Det er heller ikke uvanlig å bruke vanlige menneskenavn til hunder. Andre eksempler på unike hundenavn er navn som Bønna, Cola, Cuba, Daim, Dill, Farris, Grøss, Iggy og Jazz. Det kan også være morsomt med sarkastiske hundenavn som Minsten til store hunderaser.

Å velge det rette hundenavnet kan være vanskelig, men hvis du finner ut på forhånd hvilket type navn du ønsker så gjør det letingen mye enklere. Ønsker du for eksempel et enkelt og populært navn? Et unikt navn? Eller kanskje et humoristisk navn? Når du har bestemt deg for hvilket av disse du ønsker så kan du sette i gang med å lete både på nett, i bøker eller i filmer for å finne et navn som passer for deg og din hund. Husk likevel på å velge noe som er lett for deg å si og hunden å gjenkjenne. Når du har funnet frem til det rette navnet er det viktig at du bruker det ofte slik at hunden sin venner seg til det og lærer seg at dette ordet hører til den.


Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre