Vår guide fylt med fantastiske julegavetips for alle dine kjære!

En av de beste delene med jul er å gi den perfekte gaven til noen du er glad i. Ingenting slår følelsen av å se an av dine kjæres ansikt lyse opp når de åpner gaven din. Men vi vet alle at det ikke alltid er lett å finne den perfekte gaven.

En viktig del av å gi en vellykket gave er å kjenne personen du gir en gave til. Hva hobbyene deres? Hva får dem til å smile? Hva kan de ikke leve uten? Les videre for å finne ut hvordan du kan gi den beste gaven til noen du er glad i!

Hvordan kan du finne den beste gaven?

Å finne en god gave er ikke enkelt! Det er mange ting du må ta hensyn til når du velger. For det første har alle ulike interesser og ulik smak. En god gave til mamma betyr ikke nødvendigvis at det ville vært en god gave til kjæresten. Samtidig har vi alle også ulikt budsjett, som betyr at vi alle må tenke oss om før vi kjøper noe, slik at vi vet at det var en god avgjørelse. Det er ikke noe gøy å bruke mye penger på en gave, før du innser at gaven egentlig ikke var så bra for den personen som mottok. Under finner du noen gode tips du burde tenke på når du er på julegaveshopping!

Penger og gavekort er gode gaver

Noen vil se på gavekort til en nettbutikk som en enkel utvei. Kanskje de ønsker å gi noe mer personlig, for å vise at de virkelig kjenner personen, og vet hva slags gaver som gjør dem glade. Bare fordi penger eller et gavekort er en enkel gave, betyr det ikke at det er dårlig. Faktisk er det mange situasjoner der gavekort eller penger er helt akseptable. Gavekort er også et trygt alternativ for barnebursdagsgaver. De kan velge ut sine egne leker, og foreldre kan unngå unødvendig rot rundt huset. Om du gir gavekort til en tilfeldig butikk er det kanskje ikke den beste ideen. Men om du vet hvor personen liker å handle, og kanskje bruker en del penger uansett, vil et gavekort til nettopp dette stedet være en fantastisk gave.

Personlige gaver er gjennomtenkte

For å vise noen at du tenker på dem, bør du vurdere en gjenstand som er personlig. Disse gavene er nyttige og vil nok ikke ende opp med å samle støv. Tenk på hva personen liker å gjøre på. Hva gjør akkurat denne personen så spesiell? Hva bruker de penger på selv? Hva med å kjøpe favorittvinen? Det er mange alternativer. Dette er også en god ide om du gir et gavekort. Du kan vurdere å legge ved en liten personlig gave ved siden av. På denne måten viser du virkelig at du kjenner personen, og vet hva de ønsker seg. Et eksempel vil være om du for eksempel kjøper et gavekort til en skjønnhetsbutikk, og samtidig legger ved sjokolade, eller kanskje hudpleieprodukter eller en parfyme som du vet personen allerede liker.

Legg ved en gavekvittering

Vi ønsker alle å tro at vi har fantastiske gaveideer som alle elsker å motta. I virkeligheten er dette kanskje ikke alltid tilfelle. En gavekvittering viser kjøpsbevis, men utelater beløpet som er brukt. Den kan brukes til å returnere varer gitt som gave. Hvis du har kjøpt en gave til noen, kan du gi dem gavekvitteringen i tilfelle de ikke liker den, og så kan de ta den med tilbake til butikken og bytte den til noe annet. Spesielt for store arrangementer er det vanlig å inkludere en gavekvittering i tilfelle varen må returneres, enten fordi de ikke ville ha den, eller fordi de mottok flere like gaver.

Gaver trenger ikke være fysiske ting

Det er lett å tenke at en gave er noe du må pakke inn i en hard boks å legge under treet. Dette er ikke nødvendigvis sant. Det er ikke alltid de beste gavene er de som er penest på utsiden. Noen ganger kommer de faktisk i konvolutter. Hvis du leter etter en gaveide, er det helt greit å tenke utenfor boksen – bokstavelig talt. Vurder å gi medlemskap, opplevelser eller til og med litt av tiden din. For eksempel kan en ny mor sette mye mer pris på gratis barnevakt enn et kosedyr. Kanskje konsertbilletter vil være en fantastisk gave, eller en gratis spatime? Opplevelser er gode gaver, og er noe alle kan sette pris på.

Ikke vær redd for å spørre hva noen ønsker seg

Har du fortsatt ingen ideer? Føler du at tiden renner ut, og du vet ikke hva du skal kjøpe? Det er ikke alltid like lett å vite hva slags gaver som passer ulike personer. Spesielt mot jul, da de fleste gir julegaver til mange ulike personer. Det er kanskje vanskelig å vite hvor personen liker å handle, eller hva slags produkter de pleier å bruke. Det gjør det vanskelig å fylle på med gamle favoritter. Det er også risikabelt å gi helt nye produkter til folk du ikke kjenner. Hva om de ikke liker det du har kjøpt? Julegaver til henne og julegaver til han er ikke alltid så lett å finne I dette tilfellet kan du spørre hva personen ønsker seg. Noen tror kanskje at dette er noe å unngå. Men under visse omstendigheter er det faktisk å foretrekke, spesielt for barn. Barn er ofte ærlige, og sier hva de har lyst på. Du kan også spørre voksne og ungdommer om de har noen spesielle ønsker mot jul. På denne måten slipper du å stresse med hva du skal kjøpe, samtidig som personen får en gave de faktisk har lyst på. De fleste av oss har en form for ønskeliste. Kanskje den ikke er skrevet ned, men det er vanlig å håpe for noen bestemte julegaver under treet.

Trenger du gavetips?

Det kan være vanskelig å komme på gode gaveideer. Man ønsker jo helst at de som mottar gaven skal ha en god jul, og faktisk få nytte av gaven. Problemet er at det er ikke så mye man trenger for tiden. Når man faktisk trenger noe er det mer vanlig å bare kjøpe det selv istedenfor å vente til jul, og samtidig risikere å ikke få gaven du har ventet på. Dette gjør gavegiving veldig utfordrende. Vi har derfor samlet en rekke gode gaveideer for deg.

Morsomme julegaver

Noen av dine kjære kan være vanskelig å handle for. For eksempel kan noen ha veldig spesifikk smak, mens andre kanskje foretrekker at gavene deres bare er morsomme. Enten du handler etter den tullete vennen din eller bestefaren din med hans overraskende sans for humor, kan humor være et nyttig verktøy når du ser etter julegaver. Mens sentimentale gaver kan varme hjertet, er det ingenting som styrker et forhold som en veldig morsom gave. Slike gaver viser også at du kjenner personen så godt at du kan spille på humor. For eksempel kan du kjøpe en stygg julegenser til pappa, eller hva med en rettetang til mannen som ikke har hår? Kanskje du kan gi bestefar noen enhjørningstøfler? Det mange muligheter når det kommer til gaver. Du kan for eksempel kjøpe en t-skjorte eller en kaffekopp med et personlig motiv eller egen tekst. Hva pleier denne personen å si ofte? Hva er de kjent for? Slike ting er nyttige å bruke når du skal gi gaver. Det finnes en rekke produkter du kan gjøre mer personlige ved å skrive din egen tekst på dem. De fleste vil like slike gaver, da de viser at du faktisk kjenner personen.

En gave til noen du er glad i

Det er vanskelig å finne gode gaveideer på nettet. Det er tross alt du som kjenner personen best. Still deg selv noen spørsmål under gavejakten. Hva de gjøre på fritiden? Tenk på hva de spesielle menneskene i livet ditt liker å gjøre på sin egen tid. Kan du kjøpe et produkt som hjelper dem med denne hobbyen? Vurder for eksempel kunstutstyr til en kunstner, gourmetingredienser til en baker eller kokk, treningsutstyr hjemme eller utendørs studiotimer for en treningsentusiast, eller en barnevakt for en travel forelder. Et gavekort, så enkelt som det kan føles, kan være flott for noen som mangler penger. De vil kanskje elske et gavekort til et sted som en matbutikk eller bensinstasjonen fordi de er praktiske. Denne gaven kan være kjedelig, men den er veldig nyttig for noen som er spent på penger. Det kan være forskjellen som hjelper dem å komme til neste lønnsslipp med litt mindre stress. Hva vil gavemottakeren din vite mer om? Vil de ha bøker, nettseminarer eller kurs om et emne de elsker?

Kan dere gjøre noe sammen? Hvordan liker de å slappe av? Vurder hvordan gavemottakeren liker å slappe av og bruke nedetiden. Kan du gi dem en mulighet til å slappe av på deres favorittmåte? Kanskje de elsker massasjer eller manikyr eller filmer. Muligens foretrekker de å slappe av med en god bok, høre på musikk, male, gå en løpetur eller en fottur, eller nyte en perfekt rett med is. Gi dem en gave som gir dem mer tid eller ressurser til å slappe av på deres favorittmåte for å ta en pause fra livet!

Julegaver til barn

Å kjøpe julegaver til barn er ikke så lett. hva liker egentlig barn å holde på med? Hva slags gaver vil de sette pris på? Følger nøye med på hva barna dine har lekt med før og hvilke leker som blir kastet til side hvert år. I tillegg kan du sjekke ut bestselgerne, og let etter de beste lekene på sikt. Dette lar deg bruke pengene dine klokt, slik at du vet at du investerer i et leketøy som barna dine ikke vil glemme. Yngre barn trenger leker som oppmuntrer til problemløsning, utforskning og utvikler finmotorisk styrke, for ikke å snakke om kreativitet, fantasilek og selvtillit. Eldre barn trenger leker som tar disse ferdighetene og fortsetter å legge til forkunnskaper. Vi vil ha leker som utvider leken til et tidløst nett som fanger kjærligheten til oppdagelse. Vi trenger alle leker som oppmuntrer til fantasifull lek og som barna våre vil leke med i mange år. Enkelt sagt, barn lærer ved å gjøre, og barn trenger leker som får til å tenke. Å gi barn en sjanse til å leke med de beste lekene i de første årene er som en gyllen billett til fremtiden deres. Barn som vet hvordan de skal leke vil utvikle seg til å tenke kreativt. De beste lekene for barn lar dem lære gjennom sin forespørsel, kreativitet og problemløsning.

Barn trenger håndverksutstyr som lar dem bringe historiene sine til live. Når de lager kunst, kan barna uttrykke følelser og teste ideer om verden rundt dem. Vi ser alle ut til å ønske å fremme spilletid. Vi ønsker at barna våre skal bruke mindre tid på nettbrett for å fremme leketid. Etter en lang skoledag må barna våre komme hjem og leke. La oss minne de store barna våre på at det de berører raskt kan bli mer kreativt og involvere bevegelse. Vi må minne våre barneskolebarn på at de kan lære gjennom lek og at hjemmet er trygt å utforske nye ideer. Populære leker for store barn minner barn på at de er intelligente, snille og morsomme. Vi ser etter leker som minner barn på at det å være kreativ gjør at de kan føle seg trygge for å lære mer. En julekalender er ofte noe barn setter pris på.

Hvordan pakke inn gaven?

Det kan være vanskelig å pakke julegaver, men når du har lært hvordan du pakker inn en gave, vet du det for alltid. Du kan bruke denne gaveinnpakningskunnskapen din ved alle feiringer som kommer. Julen er årstiden for å gi, og uansett hvilke julegaver du bestemmer deg for å gi dine kjære i gave, gjør en godt innpakket pakke gaven alltid mer meningsfylt. For gaver med et rustikk, organisk preg, bruk sesongens aksenter som kvister, kongler og kanelstenger som dekorasjon. For å piffe opp pakken kan du pakke inn og binde med hyssing. Vi vet alle at det som er på innsiden betyr mest, men kreative gaveinnpakningsideer kan gi et personlig preg på julegaven, og det er en bonus hvis du klarer å plassere gavene dine under treet tidlig nok til at de kan fungere som dekorasjon også. Gavepapir med juletema er alltid et godt valg. Du kan selvsagt også pakke julegaver i en gavepose. Det enkle er ofte det beste. Med en vakker gavepose sparer du seg selv for en del jobb.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre