Hva du bør tenke på når du skal kjøpe hundeutstyr

De som har hund vet hvor viktig det er å finne det rette utstyret til hunden. Ulike hunderaser har behov for ulikt tilbehør, og det finnes et enormt utvalg innen dette segmentet. Hva trenger du egentlig til hunden din? Og hvor finner du det? Dette ser vi nærmere på her.

Hundeutstyr på nett

Netthandelen vokser stadig og det blir i dag mer og mer vanlig å handle nærmest alt vi trenger på nett. Hundeutstyr er inget unntak og det finnes mange nettbutikker som fører produkter innen denne kategorien. Det viktigste å huske på når du handler på nett er å lese grundig gjennom beskrivelsen av produktet da du ikke har muligheten til å kjenne på materialet eller se det i virkeligheten. Husk også å sammenligne priser mellom forskjellige butikker da det kan være stor forskjell i pris på samme produkt fra en nettbutikk til en annen. Sjekk også tilleggskostnader som for eksempel frakt før du handler slik at du vet hva totalprisen kommer på.

Les kundeanmeldelser

Dersom du bestemmer deg for å handle hundeklær eller hundeutstyr på nett så er det også veldig viktig at du sørger for at selskapet du vurderer både er trygt og pålitelig. Den beste måten å gjøre dette på er ved å lese kundeanmeldelser fra andre som allerede har handlet fra dem. Dette kan du gjøre på ReviewsBird.no der du vil finne en detaljert oversikt over ulike nettbutikker med både informasjon og anmeldelser fra tidligere kunder. Dersom du for eksempel er på utkikk etter et valpebånd eller halsbånd hund så vil du selvfølgelig forsikre deg om at produktet både er trygt for hunden og av høy kvalitet. Ved å lese om andre sine erfaringer så kan du være mye tryggere på handelen.

Hundeklær

Noe som har blitt mer og mer populært den siste tiden er hundeklær. Ulike hunderaser har forskjellige behov når det kommer til dette. Flere hunderaser er ikke like godt tilpasset det kalde klimaet vi har her i Norge, og har derfor behov for plagg som hjelper dem med å holde på varmen når de tilbringer tid utendørs i kalde minusgrader. Dette gjør at du derfor kan finne plagg som blant annet utedresser, regnklær, jakker og sko til hund. Finn ut hva hunden din har bruk for ved å gjøre noen enkle undersøkelser om hva som kjennetegner denne hunderasen. Hunder med mye pels kan også oppleve å bli overopphetet om sommeren noe som gjør at du kanskje burde vurdere å investere i en kjølematte til hund.

Tilbehør og hundeutstyr valp

Valper har ofte andre behov enn voksne hunder og når du skal handle hundeutstyr til valp er det viktig at du tenker over hvor fort de vokser. Det mest vanlige hundeutstyret til valper er blant annet hundesenger, valpebånd, biteleker, sunne godbiter, børster og annet tilbehør til stell. Du kan også komme til å ha bruk for et reisebur for valpen eller annet sikringsutstyr til bil slik at valpen er trygg når dere skal på tur eller en annen reise. Valper har som mennesker behov for oppdragelse og veiledning, noe som gjør at det finnes et stort varesegment for pedagogiske leker og bøker om hvordan du trener en valp. Det er for eksempel viktig å starte tidlig med å lære hunden gode toalettrutiner, å gå fint å bånd og å ikke bite mennesker. Derfor er det lurt å investere i de rette lekene og bøker som gir deg veiledningen du trenger for dette.


Det rette utstyret kan gjøre livet både bedre og enklere for deg og hunden din. En av de vanligste grunnene til å måtte omplassere hund er at man ikke har gjort gode nok undersøkelser om hva hunden egentlig trenger og derfor ikke er godt nok forberedt. Med å undersøke hvilket hundeutstyr du trenger og hva som kjennetegner en spesiell hunderase så kan du være sikker på at du kan legge til rette for hundens behov. Lag deg en liste over med alt du kommer over og gjør noen søk på internett for å finne frem til gode tips og råd til nye valpeeire.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre