Ting du burde huske på å kjøpe før jul for å sikre god stemning

Alle vet at julen er tid for å være med nære og kjære, kjærlighet og glede. Denne artikkelen gir en pekepinn om hva det er viktig å handle inn for å sette en atmosfære i julen.

Gaver til familie og venner

I førjulstiden kan det være lurt å kjøpe julegaver til familie og venner i god tid for å forsikre at tiden i julen blir tilbragt med de man er glad i og å ha tid til å gjennomføre aktiviteter og planlegging av disse uten å tenke på noe annet. Da er det viktig å tenke på interessene, hobbyene og lidenskapene til de du handler for og helst ha spurt hver og en person på forhånd om sine ønsker. Kanskje din far er en fotballfan og ville blitt ekstatisk for en billett til sitt favorittlags kamp, eller din mor er en bokorm som hadde satt ekstremt pris på neste roman i serien hun leser. Husk at det er tanken som teller og at alle setter pris på en gave fra noen de er glad i.

Det kan også være et alternativ å kjøpe inn noe som familien kan bruke gjennom julen og ikke nødvendigvis en gave. Muligens ville en fargerik julepysj i unikt mønster være en hyggelig overraskelse for husstanden. I deilig bomull så vil en julepysj holde deg og familien varme og komfortable inne i huset når det er snø og kaldt ute.

Pynt og dekorasjoner til julefeiringen

En annen viktig faktor for å forbedre julestemningen vil være unike og fine dekorasjoner og pyntegjenstander. Man kan gjerne sette opp julestjerner rundt omkring for det varme, duse lyset som skinner gjennom og gjør huset om til en julefilm. Det kan også være lurt å sette opp juletreet i god tid, og pynte det med julekuler, glitter og figurer i forskjellige farger for å gi stuen et kunstverk. Man kan også plassere misteltein over døren for å sørge for at par som går gjennom må dele kjærlighet gjennom en klem eller et kyss. Siden utsiden av huset er det første man ser etter man kommer hjem en lang dag på jobb eller skole, vil det være et koselig tillegg å plassere blinkende lys rundt veggene for å gi gjester og beboende en julevelkomst.

Mat og drikke til julemiddagen

Høydepunktet for mange i julen er julemiddag. Dette er da familie og venner samles og får nyte et måltid som vanligvis bare blir laget i måneden av desember. Da er det lurt å planlegge for å kjøpe måltidet inn i god tid, og begynne forberedingen av maten tidlig på dagen slik at det blir lite stressende å gjennomføre. Ulike familier spiser forskjellige mat til jul, så det er lurt å høre med gjestene om de vil ha ribbe, eller pinnekjøtt eller lutefisk. Det går selvfølgelig også an å kombinere disse rettene. Deilig tilbehør til middagen kan være medisterkaker, surkål, poteter, julepølse, tyttebærsyltetøy og fløtesaus. Husk å få med alkoholholdige drikker som vin, akevitt og øl, og alkoholfrie alternativer som julebrus for barna og ikke-drikkere for å skåle inn julen.

Julebakst og søtsaker til koselige stunder

Julen er den beste tiden for å nyte søt bakst. Sett av en dag og samle nære til å lage ulike søtsaker som pepperkaker, brune pinner, kakemenn og krumkaker. Kjøp ekstra ingredienser så du har om det er lite å gjøre en dag og du vil lage julebakst til foreldre eller søsken. Det kan også være hyggelig å kjøpe inn marsipan og sjokolade som kan stå i krukker på kjøkkenet og stuen for å nytes ellers i julen. Har du god tid når du først skal bake kan du bygge et pepperkakehus og dekorere det etter hva fantasien vil. Knus det i slutten av desember eller etter nyttår for å avslutte julen på best måte.

Julekort og postkort til å sende til kjente

Man kan spre juleglede til andre ved å sende et julekort til familie, venner og kjente. Ta bilder i hjemmet i fine antrekk og skriv de ut på kort og skriv en personlig hilsen til dine nære. På kortet kan man gjerne invitere mottakeren på middag eller en dag til å bake, eller kanskje en aktivitetsdag som skøyting på en isbane i nærheten, eller å dra på julemarked. Dekorer de gjerne med glitter og tegninger av barna i huset og la alle i familien signere med sin egen signatur. Send de i posten og du har både spredd glede og garantert satt et smil på mottakerens ansikt.

Julen er virkelig den tiden på året hvor man viser mest takknemlighet og kjærlighet. Ved å lage god julemat, bake søtsaker, pynte og dekorere hjemmet, handle gaver til familie og venner og sente postkort og julekort til nære og kjente, vil man bidra til at alle rundt seg kommer i julestemning. Husk å nyte høytiden og skap minner med dine kjære.

Av Beata