Lær om hvordan du kan enkelt lage tørkede blomster på rett måte

Enten du ønsker å ta vare på bryllupsbuketten din, nytte tørkede blomster i et håndverksprosjekt, eller bare ha en haug av favorittblomstene dine som en fast inventar i hjemmet ditt, er tørking av blomster den ideelle måten å få blomstene dine til å vare.

Hvorfor tørker vi egentlig blomster

Når du tørker blomster, kan du lagre alle favorittblomstene dine så lenge du vil beholde dem. Og ikke bare varer tørkede blomster, men du kan også bruke dem til å dekorere hjemmet ditt. Enten du vil fore mantelen din med tørkede roser, lage tørkede blomsteroppsatser til å henge på soverommet eller dufte hjemmet ditt med potpurri, er tørkede blomster svaret.Tørke blomster fra et minneverdig begivenhet er også en god måte til å beholde gode minner.

Ulike måter og metoder for å tørke blomster

Men hvordan tørker man egentlig blomster og er det vanskelig? I denne artikkelen vil vi utforske de forskjellige måtene og metodene for å tørke blomster. Det finnes nemlig en bred rekke enkle tørketeknikker å velge mellom. Trikset er å velge riktig teknikk som passer blomstene dine. Her er noen av de vanligste metodene:

Håndtørking

Dette er den eldste metoden, og det er også den enkleste og mest effektive metoden for å tørke alt: blader, blomster eller urter. Henge-tørking er også bra for tørking av store mengder. Du kan henge tørre blomster i et skap, på loftet, i tørrkjelleren, i garasjen, utendørs skur, eller hvor som helst som er tørt, varmt og ute av sterkt sollys. Hengetørking i en utendørs bod eller garasje anbefales vanligvis ikke, fordi fuktig luft om natten kan forårsake mugg på blomstene. hvis du bestemmer deg for å bruke kjøkkenet til tørking, unngå å plassere blomstene i nærheten av komfyren eller vasken, fordi damp og spray kan forsinke tørkeprosessen.

Her du allergier? Les mer om kunstige blomster.

Vanntørking

Vanntørking er en annen gammeldags, tradisjonell metode. Det fungerer godt med kraftige stilkede blomster eller når du vil at blomstene skal forbli på en stilk. Blomstene tørket med denne metoden har en tendens til å beholde sitt opprinnelige utseende, slik at de ser mer naturlige ut.

For å gjøre dette må du plassere blomstene i en beholder fylt med en liten mengde vann. Plasser beholderen på et varmt sted, vekk fra sollys. Vannet vil gradvis fordampe, slik at blomstene tørker sakte og ser mer naturlige ut når de tørkes. Denne tørkeprosessen kan ta alt fra én til to uker.

Send blomster som gave til noen du er glad i.

Ovnstørking

Ovnstørking av blomster krever en kontrollert temperatur på omtrent 40 grader C, så denne metoden har bare eksistert så lenge som moderne ovner. Ovnstørking brukes ofte hvis du ikke har plass til å henge eller lufttørke, eller hvis du trenger noe som tørkes raskt. Det er også en god idé å ovnstørke alle blomstene du har hengt eller lufttørket for å sikre at de er beintørre og for å unngå at det dannes mugg eller mugg.

Still inn ovnstemperaturen på 40 grader C og la døren stå på gløtt, slik at eventuell dvelende fuktighet kan slippe ut. Legg blomstene på et bakepapir, ett lag, og sett i ovnen. Følg nøye med og snu blomstene hvert kvarter. Når blomstene er sprø og sprø, ta ut av ovnen. Avhengig av hva du tørker, kan denne prosessen ta alt fra noen minutter til flere timer.

Mikrobølgetørking

Mikrobølgetørking er ikke bare den nyeste tørkemetoden, men den er den raskeste og mest effektive. Blomster og blader beholder sine rike farger når de tørkes på denne måten. Men mindre, mer delikate blomster tørker dårlig når de tørkes i mikrobølgeovn.

Fyll en mikro-trygg beholder med silikagel, som du kan finne i håndverksbutikker. Mikrobølgeovn på full effekt i ett minutt, til krystallene blir knallblå. Plasser omtrent en tomme av den tørkede, varme silikagelen i en grunn rektangulær ovnsfast bakebolle eller plastbeholder. Det er best å tørke en blomst om gangen til du har fått litt erfaring med denne tørkemetoden. Plasser blomsten på sengen av varme krystaller og dekk den forsiktig slik at krystallene dekker blomsten helt. Vær forsiktig så du ikke knuser blomsten. Tørk i ett minutt på full kraft. Sjekk blomsten hvert 30. sekund etter, til den er tørr.

La blomsten forbli i krystallene i 20 til 30 minutter før du forsiktig heller dem av og fjerner blomsten.

Tørking i Silica Gel

Tørking i Silica Gel er den beste metoden for å tørke større, hele blomster. Den tradisjonelle måten å tørke på på denne måten var å bruke salt eller sand. Disse materialene er imidlertid rotete og tar 6 til 8 uker å fullføre, og resultatene er inkonsekvente. I dag brukes i stedet for sand eller salt - silikagel, en sandlignende blanding med blå prikker. Den tørker blomstene på noen dager, så de beholder god farge. Blomstene tørker vanligvis strålende og klare og i sin naturlige tilstand. Faktisk ser blomster som ble tørket i silikagel ut som om de var ferskplukkede.

Silikagel absorberer fuktighet fra blomsten, og mens den gjør, blir de blå prikkene i blandingen rosa, noe som indikerer at det maksimale fuktighetsinnholdet er nådd. Tørking med Silica Gel må gjøres i tildekkede, lufttette beholdere. Du kan gjenbruke silikagel, men du må tørke den ut først. Du kan gjøre dette ved å legge den i en ildfast form og sette den i en ovn på 120 grader C. Når den blå fargen kommer tilbake, kan du ta den ut og bruke den igjen.

Tørkede strå og tørkede blomster er vakre dekorasjoner i hjemmet, og holder ofte på gode minner.

Hos ReviewsBird finner du generelt kundeanmeldelser av ulike selskaper. De har også anmeldelser av ulike blomsterbutikker, ta en titt!

Av Frida