0 selskaper

Spill & Underholdning

ReviewsBird

Spill & Underholdning

Et nettspill er et videospill som enten delvis eller primært spilles via Internett eller et hvilket som helst annet tilgjengelig datanettverk. Nettspill er allestedsnærværende på moderne spillplattformer, inkludert PC-er, konsoller og mobile enheter, og spenner over mange sjangre, inkludert førstepersons skytespill, strategispill og massivt flerspiller online rollespill (MMORPGs). I 2019 nådde inntektene i nettspillsegmentet 16,9 milliarder dollar, med 4,2 milliarder dollar generert av Kina og 3,5 milliarder dollar i USA. Siden 2010-tallet har en vanlig trend blant nettspill vært å bruke dem som spill som en tjeneste, ved å bruke inntektsgenereringsordninger som loot boxes og kampppas som kjøpbare varer på toppen av fritt tilbudte spill. I motsetning til kjøpte detaljhandelsspill har nettspill det problemet at de ikke kan spilles permanent da de krever spesielle servere for å fungere.

Utformingen av nettspill kan variere fra enkle tekstbaserte miljøer til inkorporering av kompleks grafikk og virtuelle verdener. Eksistensen av nettkomponenter i et spill kan variere fra å være mindre funksjoner, for eksempel en online leaderboard, til å være en del av kjernespillet, for eksempel å spille direkte mot andre spillere. Mange nettspill skaper sine egne nettsamfunn, mens andre spill, spesielt sosiale spill, integrerer spillernes eksisterende fellesskap i det virkelige liv. Noen nettspill kan få en enorm tilstrømning av popularitet på grunn av de mange kjente Twitch-streamerne og YouTubere som spiller dem.

Nettspill har drastisk økt omfanget og størrelsen på videospillkulturen. Nettspill har tiltrukket seg spillere fra en rekke aldre, nasjonaliteter og yrker. Online spillinnhold kan også studeres innen det vitenskapelige feltet, spesielt spillernes interaksjoner innenfor virtuelle samfunn i forhold til atferd og sosiale fenomener i hverdagen. Som i andre kulturer har samfunnet utviklet en rekke slangord eller fraser som kan brukes til kommunikasjon i eller utenfor spill. På grunn av deres voksende nettnatur, overlapper moderne videospillslang i stor grad med internettslang, så vel som leetspeak, med mange ord som "pwn" og "noob". Et annet begrep som ble populært av videospillfellesskapet er forkortelsen "AFK" for å referere til folk som ikke er ved datamaskinen eller er oppmerksomme. Andre vanlige forkortelser inkluderer "GL HF", som står for "lykke til, ha det gøy", som ofte sies i begynnelsen av en kamp for å vise god sportsånd. På samme måte, på slutten av et spill, kan "GG" eller "GG WP" sies å gratulere motstanderen, vinneren eller taperen med et "bra spill, godt spill". Mange videospill har også inspirert internett-memer og fått en veldig stor tilhengerskare på nettet.

Google fulgte etter 2018 og ryddet opp i Play Handle. Og deres kunngjøring i år av vurderinger og anmeldelser viser deres intensjon om å rydde opp i App Store og gi vurderinger og anmeldelser større betydning enn noen gang før. Og gjennomsnittlig vurdering for de 100 beste appene i appen Butikk er 3.94 og 4.32 i Play Store. Ta også en titt på hvor mange ganger den gjennomsnittlige iOS- og ToppAndroid100 -appen har blitt vurdert. Disse tallene er betydelige. Det er ingen overraskelser på hvorfor de er blant de 100 beste appene i begge appbutikkene.