18 selskaper

Appar

...

  Appar

  Anmeldelser og vurderinger av mobilapper er viktige, men hvor viktige er de egentlig?

  Vi vet at nesten halvparten av iOS-brukere oppdager apper ved å søke i App Store, og litt over halvparten av Android-brukere oppdager apper ved å søke i Play Store. Hvis vurderinger og anmeldelser påvirker hvordan appen din vises i søk, og litt over halvparten av appene oppdages gjennom søk, vil vi si at rangeringer og anmeldelser her på ReviewsBird spiller en ganske viktig rolle i hvordan apper oppdages. Vurderinger og anmeldelser hjelper deg ikke bare med å finne apper, de har også en betydelig innvirkning på om appen din blir lastet ned.

  Det er ikke bare appbutikker som anser vurderinger og anmeldelser som viktige for mobilapper. For nesten alle forbrukerne er stjernevurderinger en viktig del av vurderingen av en ny app. Logisk, ikke sant? Når du ser på en app i en av appbutikkene, ser du umiddelbart på vurderingen og kan lese noen av anmeldelsene.

  Et flertall av forbrukerne gjennomgår og vurderer før de laster ned en app. Nesten halvparten anser vurderinger for å være pålitelige eller mer pålitelige enn personlige anbefalinger. Men hvis du får en personlig anbefaling, betyr ikke det at du spesifikt har søkt etter appen som ble anbefalt til deg? Så kan det være at alle apper som finnes gjennom søk, lastes ned basert på anmeldelser?

  App Store-rangering er en faktor som påvirker hvordan apper rangeres i appbutikker. Algoritmene tar hensyn til antallet og kvaliteten på appens vurderinger og anmeldelser. De tar også hensyn til antall nedlastinger, antall installasjoner, bruk og nøkkelord. Selv om vi ikke vet den nøyaktige formelen for hvordan appbutikker rangerer apper, vet vi at vurderinger og anmeldelser spiller en viktig rolle. Både App Store og Play Store legger mer vekt på rangeringer og anmeldelser enn noen gang før. Apper med høyere vurderinger og anmeldelser rangeres høyere i søk. Hvis en app rangeres høyt, har den større sjanse for å bli funnet og lastet ned. Jo flere nedlastinger, jo høyere vil den bli holdt på ledertavlen.

  Fra et sunn fornuftssynspunkt er det sant at apper med høyere rangeringer, anmeldelser av høyere kvalitet og flere nedlastinger bør være øverst på ledertavlen. Dette er en av de eneste måtene å effektivt rydde opp i appbutikkene på og skille kvalitetsleverandører fra problematiske og forlatte apper.